De koffierecepten

Geschuimde melk schenken

Alle koffie recepten draaien om de verhouding van espresso, water, melk en melkschuim.

Het spreekt voor zich dat je begint met de juiste ingredienten, de smaakvolle boon voor je espresso, de smaakvolle (vegan) melk om op te schuimen en de bereiding tot een professioneel resultaat zoals we beschrijven in onze blog Leer hoe je een heerlijke espresso maakt! en Melkopschuimen voor je cappuccino en latte

Recepturen zwarte koffie’singrediëntenenkeldubbel
ristrettobonen/espresso9 gr / 20 ml18 gr / 40 ml
Espressobonen/espresso9 gr / 30 ml18 gr / 60 ml
Lungo/gewone koffiebonen/drankje9 gr / 120 ml18 gr / 240 ml
long blackwater40 ml80 ml
bonen/espresso9 gr / 30 ml18 gr / 60 ml
Americanobonen/espresso9 gr / 30 ml18 gr / 60 ml
water (separaat)120 ml240 ml
Recepturen Latte’singrediëntenenkeldubbel
Caffé latte/koffie verkeerdbonen/espresso30 ml
warme melk, geen schuim200 ml
hoog schenken
Cortadobonen/espresso9 gr / 30 ml18 gr / 60 ml
melk15 ml30 ml
melkschuim15 ml30 ml
laag schenken voor
voldoende melk
cappucinobonen/espresso9 gr / 30 ml18 gr / 60 ml
melk90 ml180 ml
schuim20 ml (1 – 1,5 cm)30 ml
Eerst hoog schenken
flat whitebonen/espresso18 gr / 60 ml
melk60 ml
schuim1 cm
hoog schenken
espresso machiato/ caffè machiatobonen/espresso9 gr / 30 ml18 gr / 60 ml
schuim30 ml60 ml
schiuim met lepel
opscheppen
latte machiatomelk met max schuim150 ml
bonen/espresso30 ml
eerst melk schuimen en
laten staan voor scheiding
langzaam inschenken voor
een mooie 3-laags opbouw
Scroll naar boven